Menu

Zoek
Sluit dit zoekvak.

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Roofkunst

11 januari @ 18:30 - 21:00

€1,00 – €2,00

Lieve Pegacieden,
De LeziCo nodigt jullie heel graag uit voor de eerste lezing van het jaar!
Het onderwerp is (koloniale) roofkunst; kunst die via een bepaalde weg op onrechtmatige manier in een musea terecht is gekomen, voornamelijk in de koloniale tijd of na oorlogen.

👩‍🏫Info over de sprekers: We zullen twee ontzettend interessante sprekers verwelkomen. Ten eerste documentairemaker Erik Dijkstra, die aan de hand van zijn documentaire “Roofkunst” ons meer over het onderwerp zal vertellen. In deze 8-delige serie over verschillende stukken roofkunst onderzocht hij de omstreden herkomst hiervan: ‘Roofkunst gaat niet alleen over het teruggeven van kunst, het gaat ook over de krampachtige manier waarop wij omgaan met ons koloniale verleden. Dat maakt deze serie urgenter dan ooit.’
Onze tweede spreker is theatermaker Onias Landveld. In de tijd dat Suriname een Nederlandse kolonie was zijn er ontzettend veel kunststukken geroofd, waarvan een groot deel nog steeds niet bij de oorspronkelijke eigenaren terug is. Onias Landveld’s familie heeft sterke banden met een gebied in Suriname waar een belangrijk kunststuk geroofd is en zal dus vanuit een persoonlijk oogpunt meer vertellen over roofkunst.

De lezing zal plaats vinden op 11 januari van 19.00 – 21.00 in de Marci-Panis, op de Marcusstraat 52-54 (Amsterdam).
Kaartjes zijn €1,- (niet leden: €2,-). Hiervoor krijg je een drankje, de kans om te luisteren naar de verhalen van vette sprekers en de mogelijkheid om hen vragen te stellen 🙂
We hopen jullie te zien!

Veel liefs,De LeziCo

 

Gegevens

Datum:
11 januari
Tijd:
18:30 - 21:00
Kosten:
€1,00 – €2,00
Evenement Categorie:

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

 

Scroll naar boven