Menu

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pegasus Commissies

Zonder actieve leden is Pegasus vleugellam!  Je bent bij ons een ‘actief lid’ wanneer je bij 1 of meer Pegasus commissies zit. Deze actieve leden verzamelen zich in commissies van Pegasus om samen leuke evenementen te organiseren. Er worden contacten gelegd met kroegen, clubs, reisorganisaties, potentiele sponsors, sprekers, hotels en hostels. Van uitjes naar het Muiderslot tot een reis naar Thessaloniki of een liftreis naar Stuttgart, er is ontzettend veel mogelijk!

Een commissie is een leuke, laagdrempelige manier om deel uit te maken van de studievereniging en contacten te leggen met je studiegenoten. Over het algemeen vergaderen de commissies van eens in de 3 weken tot één keer per week, afhankelijk van hoe snel het evenement plaats zal vinden.

Vaak duurt een vergadering ongeveer een uurtje, en is daarbovenop ook nog eens heel gezellig. Maar geen zorgen, alle commissies zijn goed te doen naast je studie!

Ben jij goed in organiseren, geld beheren, promotieteksten schrijven of sponsors overtuigen? Of lijkt het je gewoon heel erg leuk? Meld je dan snel aan voor een van onze commissies! Naast ontzettend veel ervaring krijg je er ook een leuk Actief Ledenuitje en een extra regel op je CV voor terug! Bovendien is dit een perfecte manier om je studiegenoten beter te leren kennen en vrienden te maken.
Hieronder staan de commissies die Pegasus rijk is. Hou je mail, de Facebook, de Instagram en de site in de gaten voor hun activiteitenagenda!

Dit zijn onze Pegasus commissies

Een foto van 4 jongeren die genieten van een biertje tijdens een borrel van de borrelcommissie onderdeel van Studievereniging Pegasus.

Borrelcommissie (BoCo)

Als commissielid van de borrelcommissie ben je, zoals de naam al doet vermoeden, verantwoordelijk voor de borrels. Als commissie bepaal je samen de thema’s van de borrels, en kan je van de borrels dus iets speciaals maken! Op de borrel komt iedereen samen om naast de studie even te ontspannen en een biertje te drinken of te dansen, er heerst dus altijd een gezellige, leuke sfeer 🙂 Lijkt het je leuk om je medestudenten op een goeie borrel te trakteren, dan is deze commissie echt iets voor jou!

Loopbaancommissie (LoCo)

Is jou al vaak genoeg gevraagd door je vader, moeder, vrienden, oom of oma: “Wat kun je nou eigenlijk met ISW? Wat word je dan later?” Nou, voor deze vragen en meer is de loopbaancommissie opgericht. Deze commissie laat het toekomstbeeld na de studie ISW zien door bijvoorbeeld workshops aan te bieden of bedrijfsuitjes te regelen die voor ISW-studenten enorm interessant zijn. Voor de ISW’ers die echt nog op zoek zijn naar welk van de vele kanten ze op willen na de studie organiseert de LoCo in ieder geval om het jaar een carrièrebeurs. Daarbij biedt de LoCo ook de mogelijkheid om je netwerk te verbreden. Heb je goede ideeën en heb je zin om bij te dragen aan een goede start van de LoCo, meld je dan nu aan!

Een meeting van de Pegasus loopbaancommissie.
Twee Pegasus leden bij het Universiteitsgebouw die ook in de Educatiecommissie zitten van Studievereniging Pegasus.

Educatiecommissie (EduCo)

Soms ben je gewoon even toe aan een beetje extra informatie onder het genot van gezelligheid. Daar hebben wij de EduCo voor. De Educatiecommissie organiseert elk jaar weer een aantal evenementen, waaronder de HotDocs, waar we een documentaire kijken onder het genot van een hotdog. Ook organiseert de commissie wel eens een kroegcollege of pubquiz. De Edu verwelkomt dan een spreker om een interessant college te geven, maar dan in een kroeg! Als je al deze nieuwe informatie dan hebt opgevangen, moet je natuurlijk ook wel de kans krijgen om het toe te passen. Bij de pubquiz, kan je zowel je muziek- en filmkennis als sociaal-wetenschappelijke kennis inzetten! De Educatiecommissie focust zich dus op het plannen van evenementen die zowel leerzaam als leuk zijn. Ben jij een ultieme quizmaster of verdiep jij je graag in onderwerpen die een goede aanvulling zijn op de studie zijn? Lijkt het je wat om activiteiten te organiseren die dieper gaan dan een potje bowlen, maar minstens zo leuk zijn? Meld je dan snel aan voor de EduCo!

Eerstejaarsreiscommissie (Eerco)

De eerstejaarsreiscommissie is een commissie die bestaat uit alleen eerstejaarsleden. Zij organiseren met elkaar een reis voor hun jaargenoten. Alles is elk jaar zelf in te vullen; de bestemming, de prijs, de activiteiten. Zo zijn er al een aantal vreselijk vette reizen georganiseerd door de leden van Pegasus. Praag en Boedapest zijn hierdoor al regelmatig onveilig gemaakt. Heb jij originele en leuke ideeën over hoe je voor jouw mede-eerstejaars een reis zou willen organiseren? Of wil jij graag samenwerken in een gezellig team, zodat je studenten uit je eigen jaar beter leert kennen? Meld je dan snel aan voor de EerCo!

Drie vakantie gangers die mee waren op de eerstejaars reis georganiseerd door de Pegasus Eerstejaarsreiscommissie
Pegasus leden die mee waren op het eerstejaarsweekend.

Eerstejaarsweekend (EJW)

Aan het begin van ieder collegejaar organiseert deze commissie een eerstejaarsweekend voor nieuwe eerstejaarsstudenten. Dit weekend is de ideale manier om elkaar beter te leren kennen! Overdag worden er sport- en spelactiviteiten georganiseerd en ‘s avonds wordt er een goed feestje gebouwd. Er is toch geen betere manier om het jaar in te luiden? Het kamp staat elk jaar in het teken van een thema: van Sprookjes tot Celebrities of Tijdmachine. Kortom; het is dé gelegenheid om leuke mensen te ontmoeten. Dit evenement zal de eerstejaars zeker de rest van hun studietijd bijblijven! Lijkt het jou wat om dit te organiseren? Kom dan bij de EJW-commissie!

Escapecommissie (EsCo)

Bij de escapecommissie staan raadsels en puzzels op #1. Elk jaar organiseert de EsCo een escaperoom. Deze zal een (nog te bepalen) thema krijgen waaraan alle puzzels gekoppeld zullen zijn. Groepjes Pegacieden kunnen dan een leuke middag of avond beleven en hun hersenen goed laten kraken, terwijl ze proberen zo snel mogelijk te ontsnappen. Hou jij er nou van om breinbrekers te verzinnen? Ben je wellicht al een escape room expert, of lijkt het je leuk een spannend achtergrondverhaal te bedenken? Dan is deze commissie wat voor jou!

Een foto van in een escaperoom
Foto die gemaakt is tijdens een Pegasus expeditie.

Expeditiecommissie (ExCo)

Tijdens de Pega Expeditie ga je samen met een groepje Pegacieden uit gemengde jaarlagen op pad door Nederland. Op verschillende locaties in het land worden er spelletjes gespeeld en opdrachten gedaan. Aan het eind van de dag is er een gezamenlijk diner, waarna we een feestje gaan bouwen in de laatste stad waar we zijn. We overnachten in de geheime stad van bestemming, die jullie als commissie helemaal zelf mogen kiezen! Lijkt het jou leuk om een locatie te bedenken? Ben je goed in een spannend pad uitstippelen door Nederland? Heb je interessante opdrachten die vervuld moeten worden tijdens de reis? Kortom, beschik jij over de talenten die wij nodig hebben binnen de Expeditiecommissie? Meld je dan nu aan!

Feestcommissie (FeCo)

Naast het studeren is een goed feestje bouwen uiteraard heel erg belangrijk. Niet alleen om al je schoolstress te vergeten, maar ook om vrienden te maken en contacten te leggen en onderhouden met alle Pegasusleden vanuit alle jaarlagen. De feestcommissie is in principe verantwoordelijk voor een etentje, gala en eindfeest, maar heeft ook de vrijheid om hier van af te wijken als er een goed uitgedacht plan is voor iets anders. Bezit jij organisatietalent op het gebied van feesten en wil je het feestbeest in alle Pegacieden naar boven halen? Meld je dan snel aan voor de FeCo!

Feestende studenten tijdens een Pegasus feest
Twee studenten op de laptop aan het werk om fondsen te werven voor Pegasus.

Fondswervingcommissie (FoCo)

De schatkisten van Pegasus vullen zichzelf niet en hoe meer budget, hoe meer leuke events wij kunnen organiseren. Daarom houd de FoCo zich ieder jaar bezig met het binnenhalen van sponsoren voor Pegasus. Deze sponsoren zijn nodig voor het voortbestaan van de vereniging. Heb je zin om je netwerk uit te breiden en je kwaliteiten in te zetten voor Pegasus? Dan zijn jouw talenten nodig ter versterking van de Fondswervingcommissie!

Kort&Actief-commissie (K&A)

De K&A-commissie organiseert het hele jaar door de kleinere evenementen, zoals een kroegentocht, een avondje schaatsen of een karaoke avond. Dit is dé commissie om je creatieve ideeën de vrije loop te laten om iets tofs neer te zetten. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de K&A een meer sportieve invulling te geven. Denk hierbij aan toernooien, workshops en sportieve uitjes. Alle Pegasusleden van alle jaarlagen zijn welkom bij de evenementen van de K&A. Wanneer het gezellig is en iedereen het naar zijn zin heeft gehad is het uitje geslaagd! Heb je zin om het hele jaar actief mee te doen en je vooral met veel verschillende dingen bezig te houden? Dan past de K&A bij jou!

Feestende studenten tijdens een Pegasus feest
Lift evenement van Studievereniging Pegasus

Liftcommissie (Lift)

Ieder jaar vindt er een liftwedstrijd plaats, waarbij je als een duo zo snel mogelijk op de plaats van bestemming moet aankomen. Dit is uiteraard inclusief overnachting, zodat je met alle deelnemers nog een flink feestje kan bouwen. Voorgaande bestemmingen waren onder andere Stuttgart en Hamburg. De bestemming van de liftwedstrijd is altijd nog geheim, maar het belooft weer een geweldige Europese stad te worden. Ben je een avonturier en houd je van gezelligheid? Meld je dan nu aan!

Ouderejaarsreiscommissie (OuCo)

Sinds een paar jaar organiseert de ouderejaarsreiscommissie fantastische reizen naar mooie steden. Deze commissie bestaat uit alleen maar ouderejaarsleden, en is dus ook bedoeld voor de ouderejaars (vanaf je derde jaar). Griekenland, Estland en Letland stonden de afgelopen jaren op de planning en dit jaar is weer van alles mogelijk! Alles valt te regelen, als er maar een gemotiveerde commissie achter staat. Lijkt dit je een leuke commissie, meld je dan nu aan!

Een gemaakte foto van Pegasus leden tijdens een Oudejaarsreis
Meerdere Pegasus leden tijdens een lezing event.

Lezingcommissie (LeziCo)

Wij studenten zijn natuurlijk dag in dag uit bezig met onze studie en blijven elke dag leren, maar er is altijd ruimte voor wat extra verdieping. Daar komt de LeziCo de hoek om kijken. In deze commissie worden er bijvoorbeeld congressen, debatten, praatgroepen en natuurlijk lezingen georganiseerd rondom een uitgekozen thema. Je kan het zo groot maken als je zelf wil. Als jij Greta Thunberg wil uitnodigen om haar te laten vertellen over hoe we de wereld een stukje duurzamer maken; Vooral doen! We zijn nooit te oud of te jong om te leren. We zullen er zijn voor de onderwerpen die wat extra aandacht verdienen, zodat iedereen zich gehoord voelt en er natuurlijk zelf ook wat van opsteekt. Zo krijgt iedereen een kans om hun horizon te verbreden en de wereld om je heen een beetje beter te begrijpen. Zit jij vol goede ideeën en wil je bijdragen aan een fijne omgeving waar iedereen zich veilig en gehoord voelt, meld je dan nu aan!

Skicommissie (SkiCo)

De Skicommissie organiseert ergens in een weekend rond februari een reis naar het buitenland waar de leden van Pegasus kunnen skiën, snowboarden en ’s avonds lekker kunnen feesten. Is de wintersportvakantie jouw favoriete vakantie? Ben jij al vaker gaan skiën/snowboarden of ben je juist erg enthousiast om het voor het eerst mee te maken? Dan vind je het misschien ook leuk om bij de SkiCo te komen en deze reis samen met de rest van de commissie naar jullie eigen wensen te organiseren! 

Een foto van een Pegasus lid tijdens Wintersport.
Creativiteit activiteit vanuit Pegasus georganiseerd. Dit keer keramiek maken.

Creacommissie (CreaCo)

Eén van de nieuwste aanwinsten van Pegasus is de CreaCo! Dit is dé commissie waarin je al jouw creatieve ideeën de vrije loop kan laten en om iets tofs neer te zetten. Kleien, schilderen, fotograferen… jij verzint het! Beginnen jouw handen al te jeuken om een paar laagdrempelige creatieve evenementen te organiseren? Dan is deze commissie echt iets voor jou!

Zin in een uitdaging?

Spreekt één van bovenstaande commissies jouw aan? Kom er een keer over praten en wie weet zit jij in het volgende semester in je favoriete commissie! Via onderstaande knop kun je ook het commissieboekje downloaden voor meer informatie.

 
Scroll naar boven